Το Ασκέλι "βλέπει" στο ανοικτό πέλαγος και είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου με πανοραμική θέα από ψηλά.

Υπάρχουν τέσσερις "οφιοειδείς" δρόμοι που ξεκινούν από τον παραλιακό και με διακλαδώσεις διασχίζουν το Ασκέλι, φτάνοντας στην κορυφή του λόφου.

Διαθέτει μια αρκετά μεγάλη οργανωμένη παραλία με beach bar, τραπεζάκια με καρέκλες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια για να αλλάξετε, τουαλέτες και με σχολή για θαλάσσια σπόρ.

Υπάρχει χώρος για να παίξετε ρακέτες και πανύψηλα σκιερά δέντρα για να ξεκουραστείτε κάτω από αυτά, δίπλα στη θάλασσα.

Στο Ασκέλι υπάρχουν πανέμορφα σπίτια, σκαρφαλωμένα στην πλαγιά με έξοχη θέα και πολλή δροσιά για όσους διαθέτουν μεταφορικό μέσο ή έχουν διάθεση να περπατήσουν.

Το Ασκέλι προσφέρεται για οικογενειακό τουρισμό, αφού τα περισσότερα ενοικιαζόμενα σπίτια διαθέτουν εκτός των άλλων διαμερίσματα με κουζίνα και ότι άλλο χρειάζεται μια οικογένεια.

Έχει supermarket, minimarket, γραφείο ενοικιάσεων μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων για κοντινές εξορμήσεις και οτιδήποτε άλλο ζητήσετε.

Στον παραλιακό δρόμο βρίσκονται αρκετές γραφικές ταβέρνες με καλό φαγητό και λογικές τιμές καθώς επίσης και cafe snack bar, στα οποία εκτός από καφέδες, παγωτά, ποτά και αναψυκτικά, μπορείτε να γευματίσετε με κάποιο πρόχειρο φαγητό.

Σε μερικές από τις ταβέρνες διοργανώνονται τακτικά και ελληνικές χορευτικές βραδιές, ορισμένες μέρες την εβδομάδα.

Το Ασκέλι έχει συνεχή συγκοινωνία με την πόλη του Πόρου με λεωφορεία,
ταξί ή με βαρκούλες. Αν έχετε διάθεση, περπατώντας, χρειάζεστε περίπου 30 λεπτά.


Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS