ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλία "Κανάλι"
Παραλία "Κανάλι"
Παραλία "Κανάλι"
Παραλία "Ασκέλι"
Παραλία "Ασκέλι"
Παραλία "Ασκέλι"

Η ΠΑΡΑΛΙΑ "ΚΑΝΑΛΙ"


Η παραλία Κανάλι βρίσκεται ακριβώς στο γεφυράκι που ενώνει το Προγυμναστήριο με το Συνοικισμό, αριστερά όπως ερχόμαστε από το "Rania Studios", σε απόσταση μόλις 5 λεπτά με τα πόδια και είναι μια πολύ όμορφη και οργανωμένη αμμουδερή παραλία στο βάθος του κόλπου του Ασκελίου.

Στην αμμουδιά υπάρχει το cafe beach bar "Κανάλι" για καφέ, ποτά, παγωμένους χυμούς, αναψυκτικά και παγωτά, καθώς επίσης πάνω στο κύμα και με θαυμάσια θέα στο ανοικτό πέλαγος, υπάρχει και η ταβέρνα "Κανάλι", στην οποία θα βρείτε πλήρη μεσογειακή κουζίνα με μαγειρευτά φαγητά, πίτες και ψητά της ώρας, για να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας.

Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες με τραπεζάκια, στις οποίες μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, να γευτείτε ένα νόστιμο σνακ και να απολαύσετε ένα όμορφο βιβλίο.


Η ΠΑΡΑΛΙΑ "ΑΣΚΕΛΙ"


Μετά το Κανάλι ο παραλιακός δρόμος συνεχίζεται και οδηγεί στην αμμουδερή παραλία "Ασκέλι", την πιο δημοφιλή παραλία του Πόρου, 7 περίπου λεπτά με τα πόδια από τον Ξενώνα μας.

Η κοσμοπολίτικη παραλία στο Ασκέλι, η πιο δημοφιλής και από τις πιο καθαρές παραλίες στον Πόρο, έχει τιμηθεί με Γαλάζια σημαία και είναι μία μεγάλη οργανωμένη αμμουδερή παραλία που βλέπει στο ανοικτό πέλαγος.

Η παραλία κατά τόπους έχει άμμο ή βότσαλα και σε ορισμένα σημεία της υπάρχουν πανύψηλοι ευκάλυπτοι και αλμυρίκια, που δημιουργούν σκιά για όσους δεν θέλουν πολύ τον ήλιο και χώρος για να παίξετε ρακέτες.

Μπροστά στον δρόμο της παραλίας υπάρχουν cafe snack, γραφικές ταβέρνες και ψητοπωλείο-εστιατόριο, με ποιοτικό φαγητό και πραγματικά καλές τιμές.

Η παραλία διαθέτει τέσσερα διαδοχικά beach bar με ξαπλώστρες, ομπρέλες, τραπεζάκια και ντουζιέρες, που εκτός από καφέδες, παγωτά, ποτά και αναψυκτικά, προσφέρουν όμορφα σνακς ή ακόμη και πρόχειρο φαγητό.

Στην αρχή της παραλίας υπάρχουν αποδυτήρια για να αλλάξετε, τουαλέτες, γήπεδο beach volley και στη συνέχεια υπάρχει σχολή για σκι και εγκαταστάσεις με θαλάσσια σπόρ.

Το Ασκέλι έχει συνεχή συγκοινωνία με την πόλη του Πόρου με λεωφορείο, ταξί ή με βαρκούλες.

Αν έχετε διάθεση, περπατώντας, χρειάζεστε περίπου 20 λεπτά.